5 redenen waarom je voor een houten eettafel moet kiezen!

Wij zijn ervan overtuigd dat houten eettafel een mooie, duurzame en praktische toevoeging aan elke eetruimte. Zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en warme uitstraling maken het een waardevolle investering waar u jarenlang plezier van zult hebben. 

Een houten eettafel kan warmte en elegantie toevoegen aan elke eetruimte. Naast de esthetische kwaliteiten heeft een houten eettafel ook een aantal praktische voordelen. Wij zetten ze even op een rijtje voor u:

Een duurzame blikvanger in huis

Ten eerste is een houten eettafel een duurzaam meubelstuk dat lang meegaat. Omdat hout een stevig en sterk materiaal is, kan een houten eettafel tegen een stootje bij dagelijks gebruik. Bovendien is hout een van nature veerkrachtig materiaal dat bestand is tegen voedselvlekken, krassen en andere soorten schade. Hierdoor is een houten eettafel een goede investering die er nog jaren mooi uit blijft zien.

Eikenhouten Eettafel Rome

Hierboven: onze massief eikenhouten eettafel 'Rome' van 280 cm x 110 cm.

Combineerbaar in verschillende interieurstijlen

Ten tweede is een houten eettafel veelzijdig en kan hij gecombineerd worden met verschillende stijlen en ontwerpen. Of u nu een moderne, eigentijdse of traditionele eetruimte hebt, een houten eettafel kan uw bestaande inrichting perfect aanvullen. Bovendien is ons eikenhout een veelzijdig materiaal dat op verschillende manieren kan worden afgewerkt, zodat u het uiterlijk van uw eettafel kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren. Zo kiest u gemakkelijk uw eigen lakkleur of afwerking van het tafelblad!

Eikenhouten Eettafel Florence

Hierboven: Ellipsvormige eettafel 'Florence' van 280 cm x 110 cm.

Een duurzame aankoop voor het leven!

Ten derde is een houten eettafel een duurzame en milieuvriendelijke optie. Hout is een natuurlijke hulpbron die op verantwoorde en duurzame wijze kan worden gewonnen. Bovendien is hout een hernieuwbare hulpbron, wat betekent dat het kan worden vervangen als het eenmaal is geoogst. Dit maakt een houten eettafel een goede keuze voor diegenen die hun impact op het milieu willen verminderen.

Eikenhout Tafelblad bij Stad10

Maar waarom dan kiezen voor eikenhout?

Eiken is een houtsoort die veel wordt gebruikt om meubels van te maken, waaronder eettafels. Enkele van de belangrijkste voordelen van een eikenhouten eettafel zijn de duurzaamheid, natuurlijke schoonheid en veelzijdigheid. Eiken is een sterke en stevige houtsoort die tegen een stootje kan, waardoor het een uitstekende keuze is voor een eettafel die vaak gebruikt zal worden.

De natuurlijke schoonheid voegt warmte en karakter toe aan elke kamer en het kan op verschillende manieren worden gebeitst of afgewerkt om bij verschillende interieurstijlen te passen. Bovendien is eiken een veelzijdige houtsoort die kan worden gebruikt om een breed scala aan meubelstijlen te creëren, van rustiek tot modern. Al met al is een eikenhouten eettafel een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzaam, mooi en veelzijdig meubelstuk.

Wilt u graag wat meer uitleg over de voordelen van een (eiken)houten eettafel? Wij staan u graag te woord. In onze showroom staan meer dan 35 modellen, dus u bent altijd welkom om ze eens te bezichtigen! Tot dan! 

Pand van Woodcreations Maatmeubelen