Een eikenhouten eettafel: onderhoudstips & tricks!

Een eikenhouten eettafel is een prachtige, tijdloze toevoeging aan uw interieur. Het geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan uw huis en is bovendien een zeer duurzaam en robuust interieuritem. Maar hoe zorgt u er nou voor dat uw eikenhouten tafel er altijd mooi uitziet? In deze blog leggen we uit hoe u uw eikenhouten tafel het beste kunt onderhouden.

Eikenhout Eettafel

Eettafels met 2-componenten laklaag

Bij Woodcreations zijn we trots op de kwaliteit van ons eikenhout en onze eigen ontwikkelde laklaag. Onze tafels zijn dus steeds voorzien van een dubbele laklaag van 2-componentenlak, waardoor u over het algemeen enkel een lichtvochtige doek nodig hebt om de tafel schoon te houden. Dit maakt het onderhoud van onze tafels erg eenvoudig. Hieronder lichten we enkele tips toe om uw eettafel optimaal te verzorgen.

Een lichtvochtige doek is voldoende

Om uw eikenhouten tafel schoon te houden, heeft u enkel een lichtvochtige doek nodig met een beetje Dreft. Maak de doek niet te nat, want te veel vocht is helemaal niet nodig. Wrijf met de doek in de richting van de houtnerf om vuil en stof te verwijderen.

Het is belangrijk om de tafel na gebruik schoon te maken zodat eventuele vlekken snel verwijderd worden, vooral als u veel gebruikt maakt van de tafel. Als u ervoor zorgt dat de tafel regelmatig wordt schoongemaakt, is er geen extra onderhoud vereist. 

Vermijd schurende middelen of krassen

Vermijd schurende middelen bij het schoonmaken van uw eikenhouten tafel. Deze kunnen alleen maar krassen of beschadigingen veroorzaken op de laklaag. Gebruik in plaats daarvan milde schoonmaakmiddelen, zoals een mild afwasmiddel (Dreft), als de tafel echt vuil is. Breng het schoonmaakmiddel aan op een lichtvochtige doek en veeg het hout voorzichtig schoon. 

Onze eettafels moeten absoluut niet meer geschuurd en geolied worden, omdat ze dus zijn voorzien van een laklaag die levenslang mee gaat. Net om deze reden worden onze eettafels ook enorm veel gekocht door horecazaken.

U moet dan ook geen extra producten gebruiken die u op het Internet kan vinden. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst even één van onze medewerkers. 

Gebruik onderzetters voor hete pannen

Hoewel onze eikenhouten tafels zijn voorzien van een dubbele laag 2-componentenlak, is het belangrijk om vlekken te voorkomen. Zet geen hete pannen of schalen direct op het tafelblad en gebruik onderzetters om krassen of beschadigingen te voorkomen. Als er toch vlekken ontstaan, verwijder deze dan onmiddellijk om te voorkomen dat ze in het hout trekken.

Uw eettafel jarenlang in topconditie

Kortom, het onderhoud van een eikenhouten tafel is relatief eenvoudig en vereist slechts een paar basisstappen om de tafel in topconditie te houden. Bij Woodcreations zijn we trots op de kwaliteit van ons eikenhout en de dubbele laag 2-componentenlak die we aanbrengen op onze tafels. Dit zorgt ervoor dat onze tafels zeer duurzaam zijn en eenvoudig te onderhouden. Dus als u op zoek bent naar een prachtige, duurzame eikenhouten tafel, dan bent u bij Woodcreations aan het juiste adres!

Op zoek naar een eettafel en bijpassend advies? Kom dan zeker eens langs in onze showroom en ontdek onze 25+ modellen met bijpassend onderstel. Alle eettafels zijn op maat te verkrijgen!

Showroom Woodcreations Pelt